söndag 22 maj 2011

Korven!

Vad annat börja med om inte korven? De åtta korvar i två utföranden som vi tillverkade igår (den ena kryddad med chili, rosmarin och vitlök, den andra med citron och persilja) gjordes på en smet bestående av i runda slängar 500 gr lammfärs, 300 gr skinkfärs och 200 gr späck. För att få lagom konsistens i smeten gick nog åt sisådär 2 dl vatten/vin. Vi använde 1,5 meter grisfjälster. Alltsammans inhandlat hos Malmö kötthandel, som jag har insett har oanade skatter bakom disken om man frågar. Lite skeva och ojämna korvstackare i början men knubbigare och slätare ju längre vi kom, mina tycks dessutom ha satt sig fint under natten och är relativt fasta idag - hur smaken är återstår att se!

För att slippa explosioner i pannan kan man sticka ett litet litet hål i luftbubblorna typ med en synål innan man steker. Eftersom det är råkorvar har de ingen hållbarhet alls i princip och måste antingen ätas eller frysas idag. Jag tror att det kan vara en god idé att ge dem ett litet uppkok om de ska frysas in men det går säkert bra helt råa också. För egen del tänkte jag steka lite yta i stekpannan, färdigsteka i ugn och äta med fräst vitkål med kummin, senap och rostat surdegsbröd.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar